Ser Gouda Mlekovita 1KG plastry
Ser żółty Mlekovita to idealny dodatek do kanapek, zapiekanek, pizzy oraz sałatek. Smakuje zarówno na zimno, jak i zapieczony, panierowany lub jako dodatek do farszu. Jego naturalny, delikatny smak sprawia, że jest uniwersalny do wielu rodzajów kuchni oraz typu dań. Ser żółty powinien być obecny regularnie w diecie, ponieważ zawiera duże ilości białka oraz fosforu i łatwo przyswajalnego wapnia. Jest bogaty w witaminy A oraz D. Spożywanie sera żółtego jest istotne szczególnie w żywieniu dzieci i młodzieży. Twarde sery są dobrym zastępcą mięs w przypadku diety wegetariańskiej. Ma też doskonały wpływ na zęby, ponieważ zapobiega powstawaniu próchnicy.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Składniki:
mleko
sól
stabilizator - chlorek wapnia
kultury bakterii
barwnik annato
Wartości odżywcze:
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1387.0000 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 334.0000 | |
Tłuszcz (g) | 26.0000 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17.0000 | |
Węglowodany (g) | 0.0000 | |
w tym cukry (g) | 0.0000 | |
Białko (g) | 25.0000 | |
Sól (g) | 1.6000 | |
Wapń (mg) | 800.0000 |
- Opis
- Nowości , zakupy z dostawą do domu , Pożyczki prywatne , Zaniżone odszkodowania OC, dopłaty do odszkodowania OC, Porady prawne, pisma procesowe
Ser żółty Mlekovita to idealny dodatek do kanapek, zapiekanek, pizzy oraz sałatek. Smakuje zarówno na zimno, jak i zapieczony, panierowany lub jako dodatek do farszu. Jego naturalny, delikatny smak sprawia, że jest uniwersalny do wielu rodzajów kuchni oraz typu dań. Ser żółty powinien być obecny regularnie w diecie, ponieważ zawiera duże ilości białka oraz fosforu i łatwo przyswajalnego wapnia. Jest bogaty w witaminy A oraz D. Spożywanie sera żółtego jest istotne szczególnie w żywieniu dzieci i młodzieży. Twarde sery są dobrym zastępcą mięs w przypadku diety wegetariańskiej. Ma też doskonały wpływ na zęby, ponieważ zapobiega powstawaniu próchnicy.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Składniki:
mleko
sól
stabilizator - chlorek wapnia
kultury bakterii
barwnik annato
Wartości odżywcze:
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1387.0000 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 334.0000 | |
Tłuszcz (g) | 26.0000 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17.0000 | |
Węglowodany (g) | 0.0000 | |
w tym cukry (g) | 0.0000 | |
Białko (g) | 25.0000 | |
Sól (g) | 1.6000 | |
Wapń (mg) | 800.0000 |
Dane kontaktowe producenta
S.M. MLEKOVITA
Nowości , zakupy z dostawą do domu , Pożyczki prywatne , Zaniżone odszkodowania OC, dopłaty do odszkodowania OC, Porady prawne, pisma procesowe